Две от нахапаните от ротвайлер деца остават в "Пирогов", едното от тях е оперирано, а третото дете е освободено за домашно лечение. Това съобщиха от лечебното заведение.

"Три деца - на 7, 9 и 12 години, са докарани в "Пирогов", след като са били нахапани от кучета. Веднага е сформиран мултидисциплинарен екип, който ги е прегледал. Едното дете - на 9 години, е насочено веднага за операция. Друго от децата е прегледано и след като раните му са обработени, е освободено за домашно лечение. Третото от пострадалите деца е с обработени рани, но остава за наблюдение в болницата", обясниха още от здравното заведение.

Както е известно, сигналът за кучешката атака е подаден около 13.02 часа на тел. 112. Инцидентът е станал в района на минералната баня на Железница. Децата и родителите им живеят в чужбина, а преди дни момченцата пристигнали на гости в Железница при бащата на майка им.

Днес по обяд дядо им решил да ги изведе на разходка, когато от гората излезли двата ротвайлера и ги нападнали. Дядото е с повърхностни наранявания. Помогнала му е случайна минувачка, която е успяла да грабне най-малкото дете и да го вкара в лек автомобил.

Кучетата са регистрирани. Със съдействието на Столична община са установени собствениците им.

Животните са упоени и прибрани от "Екоравновесие" в клиниката в жк "Връбница".