Две катастрофи с камиони са станали тази нощ в Кресненското дефиле, но пътят вече е проходим. Това съобщиха за Dir.bg от МВР.

"Около 8 часа движението по пътя е възстановено", допълниха от МВР.

Първият инцидент е станал в 02.40 часа в района на Креснеските ханове. Товарният автомобил се движил в посока Кресна и ГКПП Кулата-Промахон, на дясна крива поради мокра пътна настилка, влекачът се ударил в десния скат. След това минал през насрещната лента и скъсал мантинелата.

При ударът в нея влекачът се е усукал и се е върнал в насрещната лента, при което ремаркето е увиснало над реката. Водачът е излязъл. На пътя не е имало разпилян товар. Въпреки тежкия инцидент пътното платно не е било затворено, като на място движението се е регулирало от Пътна полиция.

Около 7 часа втори камион е катастрофирал в Кресненското дефиле, като този път движението е останало блокирано. Инцидентът е станал в Кривия тунел в дефилето на главен път Е-79, след като ремаркето на камион на куриерска фирма се е усукало, а след това и се е преобърнало на пътя. Втората катастрофата е само на километър от първата.