Двама младежи загинаха, а трети е с опасност за живота при две катастрофи в община Хасково.

При първата лек автомобил с четирима души се е врязал в камион. Момче и момиче на по 19 години са за загинали на място, а други две момичета са в болница.

Тази сутрин лек автомобил се е ударил в безстопанствени животни - биволи, които избягали от стопанине. 19-годишният шофьор се опитал да спре - измерен е 200 метра спирачен път, но не могъл. Той е в кома, а още трима души са леко пострадали. Младежите отивали на дискотека.

Снимка: bTV

И при двете катастрофи се е наложило колите да бъдат срязани, за да бъдат извадени хората.

12 души са загинали, а 89 са ранени от началото на полицейската операция на 18 юни. Това каза главен инспектор в "Пътна полиция" Калоян Драганов във връзка с полицейската акция в странат.

Акцията стартира на 18 юни. "На територията на цялата страна продължава полицейската операция. До вчера резултатите от нея показват над 20 хил. нарушения от водачи на моторни превозни средства. Повече от 10 хил. са за превишаване на скоростта. Имаме над 2 500 акта за установени административни нарушения. Останалите са глоби, наложени с фиш на водача на място", уточни той.

"75 тежки пътни произшествия имаме от началото на операцията с 12 загинали. 89 са ранените при тези произшествия, което означава, че тенденцията е към леко увеличаване", коментира Калоян Драганов. По думите му най-честата причина за катастрофите е превишена скорост.

"Апелираме водачите да се съобразяват с обстановката, да карат внимателно. Да бъдат толерантни към останалите участници в движението, особено към пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти", добави главният инспектор.