Дрогираният шофьор, който блъсна служителка на платената зона за паркиране в центъра на Самоков, а след това избяга от местопроизшествието, я е прегазил два пъти.

49-годишната Недялка Джикова е транспортирана в много тежко състояние в столичната УМБАЛ "Света Анна". Сигналът за инцидента, който е станал пред аптека на ул. "Васил Захариев" и на метри от местното полицейско управление, е подаден около 10.30 часа.

Оказва се, че минути преди да помете жената, докато 24-годишният шофьор бил в колата си, баща му минал край него, чукнал по стъклото на джипа и поискал да говори с него. Това изнервило мъжа и той се опитал да потегли. Дал на заден и така Недялка Джикова се озовава под гумите на автомобила.

Близките на пострадалата, която се бори за живота си, разказват, че водачът я е прегазил два пъти.

"В тежко състояние е. С опасност за живота. Всички меки органи са ѝ смачкани", през сълзи сподели дъщерята на Недялка.

Роднините призоваха за кръводарители, тъй като на Недялка й предстоят серия от операции.

"Блъснал я е веднъж, след което се е върнал и е минал отново през нея. Ти не трябва да си адекватен в такъв момент, за да минеш два пъти през човек", казва друга близка - Радостина Димова.

"Тя е била на работа и въпросният господин, друсан до козирката, тръгнал да паркира или не знам. Не е бил в състояние да говори, толкова е бил надрусан. Дано Господ да е с нея", сподели зетят на Недялка - Румен Иванов.

Виновният водач е избягал от местопроизшествието, но малко по-късно е заловен. При направената проба за наркотици, апаратът отчел наличие на кокаин и амфетамини.

По думите на кмета на Самоков – Владимир Георгиев, шофьорът е казал на полицаите, че изобщо не бил разбрал, че е блъснал човек.

Преди няколко дни 24-годишният мъж се прибрал от Холандия. Той е криминално проявен – има регистрации за кражби и наркотици.

Разследването по случая продължава.