Диво прасе е станало причина за двойна катастрофа на автомагистрала "Тракия" снощи в района на пътния възел за Нова Загора, в посока Бургас. При инцидента е пострадала жена.

Снощи около 20.00 часа лек автомобил Опел Зафира", шофиран от 38-годишен водач от Хасково, удря животното, което се е движело по магистралата. От удара животното изхвърча и се удря в предното стъкло на идващият отзад автомобил "Ауди А3", управляван от 47-годишен варненец. При създалата се ситуация двата автомобила се ударили. От произшествието е пострадала жена на 34 години от Варна, както и пътник в "Аудито".

Ранената е закарана в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където специалистите установяват, че има счупен прешлен. Тя е транспортирана до Пловдив в специализирана клиника за стабилизиране на гръбнака, без опасност за живота.

Предполага се, че животното е влязло в района на магистралата през пътния възел, защото в тези участъци няма предпазни мрежи. По случая е образувано досъдебно производство. Пътният участък е освободен от автомобилите и преминаването по автомагистралата днес е нормално.

По случая е образувано досъдебно производство.

През август стадо крави подлуди шофьорите на международния път Е-79 край Мездра и за малко да предизвикат няколко катастрофи. Животните изминаха около 3 км срещу идващите от Враца автомобили, докато не стигнаха до желаното си място за паша.

Миналия месец 28-годишен шофьор се блъсна в крава на пътя Велико Търново - Габрово