Дете загина и единадесет души бяха ранени днес при торнадо в средиземноморския турски окръг Анталия. Един човек се смята за изчезнал, съобщи валията на Анталия Мюнир Каралоглу, цитиран от турската телевизия НТВ.

Торнадото се разрази този следобед в окръг Анталия след силен дъжд и ураганен вятър, достигащ скорост над 100 км/ч. Силно засегнати от стихията са градовете Кумлуджа, Финике, Кемер, Каш, Коркутели, както и град Анталия.

13-годишно дете загина и единадесет души бяха ранени при природното бедствие. Състоянието на двама от ранените е критично. 20-годишен студент е изчезнал, съобщи валията на Анталия.

Торнадото е причинило огромни материални щети в град Кумлуджа - изпочупени са прозорци на жилищни сгради, офиси и автомобили, отнесен е покривът на спортна зала. Заради торнадото е затворен за движение пътят Анталия - Кумлуджа.

Материални щети са били нанесени в редица други градове в окръга. Затворени за движение бяха редица пътища, изкоренени са много дървета. Отнесен е покривът на детска ясла в квартал Коняалтъ в Анталия.

Очаква се валежите и ураганните ветрове в окръга да продължат до 22 ч. вечерта, информира телевизия НТВ.