Една жена е пострадала при катастрофа между джип и микробус на бул. "Цариградско шосе" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шофьорката е съпругата на Росен Плевнелиев - Десислава Банова-Плевнелиева. Тя е била откарана от екип на "Спешна помощ" за преглед във Военномедицинска академия.

От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха пред Dir.bg, че Плевнелиева е била прегледана, няма сериозни травми и е освободена за домашно лечение.

"Добре съм. Нищо ми няма. Благодаря на институциите и ВМА, че си свършиха професионално работата.", каза Деси Банова-Плевнелиева за NOVA.

Сигналът за инцидента е подаден към 14.40 часа. Катастрофата е станала на кръстовището на булевардите „Цариградско шосе“ и „Михаил Еминеску“ на платното в посока „Младост“.

Джипът е бил ударен отзад от микробуса. По първоначални данни няма тежко пострадали, нанесени са материални щети. 

Причините за инцидента, заради който по булеварда се образува голямо задръстване, се изясняват.  

Това е третата тежка катастрофа, станала в София днес. Около 8.40 ч. сблъсък между джип, микробус и лек автомобил блокира бул. "Цар Борис III" в столичния кв. "Княжево, а няколко часа по-късно автобус от столичния "Градски транспорт" излезе от пътя между Бистрица и Симеоново и се удари в дърво.