В пазарджишкото село Дебращица започва подписка с искане за ограничаване на скоростта при входа и изхода на селото. Причината е пътният инцидент от снощи, при който, влизайки в населеното място, шофьорка изгуби контрол над колата си и блъсна четири възрастни жени на тротоара, съобщи БНР.

Едната от тях - 76-годишна, почина, а другите три - на възраст между 70 и 88 години, са с множество наранявания. Пострадалите бяха транспортирани в МБАЛ-Пазарджик, където днес ще бъдат оперирани.

Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена. Тя е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Има опасност за живота ѝ. Предстои и операция в Отделението по неврохирургия, съобщиха от лечебното заведение.

Ортопедична операция ще бъде извършена на 88-годишна жена, която е постъпила в Отделението по ортопедия и травматология. Пострадалата е със счупени части от подбедрица и фрактура на едната ръка.

76-годишна жена с гръдно-коремна травма е настанена в Хирургично отделение. Тя също ще бъде оперирана заради пневмоторакс.

Планинският път през Дебращица поема потока туристи от и към курортите „Свети Константин“ и „Добра вода“. Кметът на селото Латинка Вълчева е категорична, че интензивността на движението и високият наклон на пътя са предпоставка за пътните инциденти. От утре в селото започва подписка с искане за обезопасяване на участъка.

„Ограничения имахме преди години, но след това по нареждане на АПИ бяха премахнати „легналите полицаи“. Ще си поискаме отново „легнали полицаи“, каза Вълчева.

Шофьорката на автомобила - 45-годишна жена, е задържана. Тя е пътувала с мъжа, с когото живее на семейни начала и 7-годишното им дете. Тримата не са пострадали, а алкохолната проба на жената е отрицателна.