Жена е загинала, а няколко души са ранени при тежка катастрофа на пътя Бургас-Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Сигналът за инцидента, който е станал в участъка на пътя между Обзор и Бяла, е подаден в 7.38 часа тази сутрин.

По първоначална информация водачът на лек автомобил "Мазда" с украинска регистрация,  движещ се в посока Бяла, предприема изпреварване на автобус, като по същото време в насрещното платно изпреварване предприема и шофьорък на лек автомобил "Ауди А3" с шуменска регистрация.

След изпреварването маздата успява да се прибере в собствената си пътна лента пред автобуса, но в нея челно се блъска шуменския автомобил. 

При сблъсъка тежко е пострадала пътничка от маздата, в която са пътували двама мъже и две жени. Ранената, която е 35-годишна украинска гражданка, е починала на път за болницата.

От МВР уточниха, че има още пострадали, но към момента няма информация за здравословното им състояние, тъй като са откарани към варненски болници.

Създадена е организация за частично пропускане на движението през банкета, но само за леки автомобили. От бургаската полиция призоваха шофьорите, които нямат спешни ангажименти, да не предприемат пътуване по пътя Бургас-Варна.

Малко след 10.30 ч. пътят бе отворен за движение.