Четирима души пребиха мъж след катастрофа на главния път София-Варна край местността "Фисека" в понеделник. Пострадалият е освидетелстван, получил е лека телесна повреда, биячите са задържани, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.

Сигналът в Районното полицейско управление в Търговище е подаден от 40-годишен шуменец. Той пътувал за работа в завод край Търговище. По предварителна информация, на прав участък, мъжът предприема изпреварване с автомобила си "Фолксваген Поло" на микробус. Пред микробуса пътувал автобус. При маневрата двата автомобила се блъскат.

На първата отбивка 40-годишният мъж спира, за да огледа щетите. Веднага след това идват четирима мъже, пътували в микробуса. Нанесли му побой и го принудили да им плати нанесените щети. Пострадалият им предал наличните 70 лева и турски лири, общо около 80 лева.

След незабавни действия е установен другият автомобил - участник в пътнотранспортното произшествие - "Мерцедес Спринтер", управляван от 24-годишен мъж от Провадия. Още съшия ден са установени и пътувалите в микробуса мъже - на 43, 29, 28 и 19 години, всичките от Провадия. Те били строителни работници и пътували към обект в Котел, допълниха за БТА от ОД на МВР. След самопризнания е установено, че четиримата са извършители на деянието.

Те са задържани. Образувано е досъдебно производство.