Четирима души, сред тях и две деца, са с опасност за живота, след катастрофа в Шумен, съобщиха от ОД на МВР.

Сигнал за пътния инцидент на бул."Ришки проход" в града, близо до кръстовището с улица "Тракийска", е подаден в 16.30 часа. Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Установено е, че водач на товарен автомобил "Ситроен Пикасо", с шуменска регистрация, който се движил в посока към Шумен, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лека кола "Опел Агила", с търговищка регистрация.

В немския автомобил, заедно с водача й, са пътували 36-годишна жена, две момчета на седем и осем години, като и мъж и жена на 62 и 60 години. Всички те са откарани в болницата в областния град.

Снимка: Шум.бг

Към момента е установено, че жената, с постоянен адрес в село Чернооково, е с фрактура на таз и прешлен, осемгодишното момче е черепно-мозъчна травма, а седемгодишното - с фрактура на ляво бедро и течност в корема. Тримата са с опасност за живота, както и водачът на френския автомобил - 23-годишен шуменец. Той е и с контузия на бял дроб. В болничното заведение в Шумен все още изследват и по-възрастните мъж и жена от катастрофата.

Снимка: Шум.бг