Ръководството на "Брикел" ЕАД разпространи прссъобщение по повод инцидента с ТИР на международния път "III - 554" "София - Свиленград". По-рано управляваната от турски шофьор машина катастрофира в естакадата край Гълъбово, по която преминават въглищата за работата на централата, и почти я разруши.

Ето какво съобщават от ръководството на "Брикел" ЕАД:

Във връзка с инцидента с турски тир по-рано днес на 10.08.2018г. бихме искали да Ви информираме, че към момента отворено за движение е едното платно на международен път София - Свиленград в участъка около "Брикел" ЕАД.

Уверяваме всички, че инцидентът по никакъв начин не нарушава нормалната производствена дейност на Дружеството. Както ТЕЦ Брикел, така и Брикетна фабрика работят в нормален режим. Въглищата към Централата се извозват посредством жп транспорт.

Бетонното съоръжение, което е собственост на "Брикел" ЕАД и преминава над гореопоменатия път е сериозно повредено.

Ангажираме се да направим всичко по силите си във възможно най-кратки срокове разрушеният участък да бъде укрепен и възстановен, но за момента не можем да се обвържем с конкретни дати. Очакваме на място да пристигнат няколко екипа от лицензирани проектанти, които да оценят щетите и да ни предложат план за действие.

Радваме се, че няма пострадали при този сериозен пътен инцидент и апелираме към всички шофьори да бъдат по-внимателни и разумни на пътя.