Справедлив процес - за това настояват роднините на починалата при катастрофата край Плевен 65-годишна жена. Според тях обстоятелствата, довели до гибелта на жената, не са представени точно.

В понеделник, малко преди трагичната развръзка, тя пътува заедно със снаха си и с внучка си за Плевен. На завой колата поднася и спира в канавката на насрещното движение.

"Казват, че е катастрофирала и служебната кола на полицията се е ударила в тях, което не е вярно. Те са излезли от пътя, но всички са били живи и здрави", разказа синът на загиналата по bTV.

Сходен е и разказът на снахата на загиналата - Мирослава.

"Всичко беше наред, докато дойде ред за завоя. Свекърва ми не можа да го вземе и излезе от пътното платно в крайно ляво. Леко се наклони колата в щанец. Тогава кола, пътуваща срещу нас, спряха да ни помогнат. Благодаря много на тези хора. Попитаха ни дали имаме нужда от помощ. И ние казахме, че всички сме живи и здрави, но нямаме телефон на Пътна помощ да дойдат, за да изкарат колата. В този момент всичко ми е в мъгла. Оттам-нататък нищо не помня, станал е ударът. Бяхме извън колата всички - и детенцето, и аз, и свекърва ми. Хората, които ни помогнаха, също пострадаха. Жената е в ортопедията и също е зле", разказа Мирослава.

По думите ѝ след фаталния удар свекърва ѝ загива на място. Днес е погребението й.

От полицията заявиха, че тепърва ще се изясняват същинските причини, довели до инцидента, както и скоростта, с която се е движила патрулката. По случая е образувано досъдебно производство.