Още жертви на нападение от собственика на заведение в "Капана" в Пловдив. Мъжът, който нападна продавача на чорапи Митко, е бил и жена от общинското предприятие "Чистота" в града. Инцидентът станал на 22 май сутринта.

"Към 9 часа, когато с работничките почиствахме квартала, към нас се приближи господинът. Той крещеше срещу жените, защото не бил доволен как са почистили. Казах му да се обърне към мен, да разговаря с мен и да остави жените да работят. Тогава той скочи срещу мен и започна да ми крещи", разказа в ефира на "Здравей, България" Евгения Арабаджиева, контрольор в ОП "Чистота" - Пловдив.

По думите й вербалната агресия прераснала във физическа саморазправа. Започнал да я блъска с цяло тяло и продължил да й крещи в лицето на сантиметър от нея с думите "Махнете се веднага от квартала!". По същия начин се държал и с жените, които почиствали района.

"15 минути бе това блъскане и крещене към мен", разказа още Евгения Абаджииева. След случая тя потърсила съдействия от полицаи. Още същия ден тя е подала жалба срещу бизнесмена.

46-годишният бизнесмен Ивайло Пенов, който беше задържан за нападението срещу уличния продавач на чорапи Митко в пловдивския квартал Капана, остава в ареста. Вчера мярката му за задържане беше удължена до 72 часа от прокуратурата, тъй като трябваше да излезе снощи на свобода.

Протеста на пловдивчани срещу бившия адвокат и настоящ бизнесмен постепенно стихва след действията на полицията и прокуратурата, но освен задържане, протестиращите искат и ефективна присъда.