Тийнейджърът, който вчера застреля 20 души в техникум в Керч преди да се самоубие, е искал да си отмъсти на съученици, които го унижавали, и не искал повече да живее. Това разказа бившата му приятелка пред телевизия Ар Ти, предаде Франс прес и БТА.

"Той разказваше, че вече не вярва на хората, след като съученици започнали да го унижават, защото не бил като другите", заяви 15-годишното момиче, пожелало да запази анонимност.

По-рано руските власти на анексирания украински полуостров Крим идентифицираха извършителя на масовото убийство като Владислав Росляков, на 18 години.

Бившата приятелка на Росляков разказа още, че двамата ги свързвал общият интерес към стрелбата. "Аз тренирам стрелба. Той също бе увлечен. Обичаше много различни видове оръжия", каза момичето.

Когато двамата разговаряли, "всичко беше добре". "Той (Владислав) беше любезен и чувствителен, помагаше ми, когато не се чувствах добре", казва още момчето.

Припомняме, че 18-годишният студент Владислав Росляков уби 18 и рани над 50 души при покушението, което извърши в керченския колеж вчера. При нападението той хвърля бомби в стаите, а след това стреля по хората, като накрая сложи и край на живота си. Студентът сам е изработил взривните си устройства, а преди месец си е закупил законно оръжие.