Бившият депутат от БСП в три парламента Пенко Атанасов е приет в УМБАЛ-Бургас с фрактури на таз и десния крак след катастрофа между карнобатските села Огнен и Искра вчера.

От Областната дирекция на МВР в морския град съобщиха, че сигнал за инцидента е подаден около 9.30 часа. 58-годишният Атанасов е бил зад волана на "Форд Рейнджър". Поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост, шофьорът допуска челен сблъсък с товарен автомобил "Ивеко",  управляван от 46-годишен карнобатлия.

При сблъсъка, освен бившия народен представител, който е настанен в отделението по ортопедия на УМБАЛ-Бургас, са пострадали неговият 57-годишен спътник от Карнобат (получил охлузвания по тялото, прегледан и освободен за домашно лечение) и водачът на камиона, който е с контузия на дясното коляно, прегледан и освободен за домашно лечение.

Пенко Атанасов беше три мандата депутат - от 2005 година до 2014 година. Година по-късно Атанасов бе избран преференциално за общински съветник от листата на БСП в Карнобат, а впоследствие работеше в частния сектор - ръководител на една от големите земеделски фирми в Карнобатско.

"Добре съм, но дълго време ще се възстановявам. Катастрофата стана от нищото. От 100 години съм шофьор, но понякога белята става много бързо - за секунди. Карах по тесния път край село Искра, тирът излизаше от моста, а аз бях на завоя. Видях го в последната секунда, нямаше как да реагирам", разказа карнобатският политик пред Флагман.бг.