Бетонова пяна от строежа на новата линия на метрото тръгна под налягане изпод асфалта на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата снощи, съобщи Булфото.

"Гражданска защита" бе на място, за да локализира щетите, а булевардът бе затворен за автомобили до отстраняване на аварията.

Работниците хвърляха пясък в разтвора, за да го сгъстят и успеят да натоварят в камиони.

Аварията предизвика бурни коментари сред потребителите във Фейсбук. Преобладаваха шеговитите, според които причините за случилото се са "извънземните" и "изядените сармички по Коледа".

"Това е сместа която се инжектира под налягане пред режещата глава на къртицата. Не е страшно. Преди 2 години имаше подобна случка в един блок малко след пазара Красно село", написа пък Младен Тодоров.

В началото на декември м.г. подлезът на булевардите "България" и "Иван Гешов" бе затворен заради авария при строежа на третия лъч на метрото в София. И тогава строителен разтвор бе проникнал на повърхността в подлеза и се наложи районът да бъде отцепен. Строителната смес не е опасна за здравето на хората, успокоиха тогава от Столична община.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto