Дете на 9 години и 39-годишният му баща пострадаха при пожар, възпламенен от неизправна коледна украса, съобщават от полицията в Сливен. Двамата са откарани в болницата без опасност за живота. Огънят в възникнал около 22.45 часа.

Инцидентът е станал в жилището на пострадалите, къща в сливенския квартал "Клуцохор," съобщи директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев.

"Възникнало е късо съединение в електрическата украса. До пристигане на екипите на Пожарна безопасност и защита на населението Сливен, бащата е успял да изведе детето от горящото помещение, като то е вдишало газове за малко и е взето от колегите от Центъра за спешна медицинска помощ", допълни Демирев.

По-късно и бащата е приет в болницата, с обгазяване. Комисар Демирев призова хората да не оставят без надзор включената в електрическата мрежа коледна украса в домовете си.

"Трябва задължително на 220 волта, които са, да се изключват, когато се излиза от помещението", каза той.

При потушаването на пожара в квартал "Клуцохор" са участвали два екипа на пожарната. Унищожени са домашно имущество, бяла и черна техника, мебели и дограма.