Тежка катастрофа с четири коли е станала на автомагистрала "Тракия" на 9 км в посока София. Пътният инцидент е станал в близост до разклона за Елин Пелин тази вечер.

Вижте снимки >>

Всъщност, става въпрос за две катастрофи с общо четири автомобила. По първоначална информация, до втори сблъсък се е стигнало след като водачът на една от колите вижда първия инцидент и спира да помогне на пострадалите.

"Колите са смазани до неузнаваемост. Ламарини има по цялото пътно платно", разказа очевидец.

Снимка: Фейсбук група Катастрофи в София

Трима души са пострадали и закарани в болнични заведения. Един от тях е хоспитализиран в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ 'Св. Анна"- София АД, съобщиха от болницата. Пациентът е с опасност за живота. Има тежка травма на главата и фрактура на рамото.

Снимка: Булфото

Движението в района беше силно затруднено около час. Заради инцидента колите се движеха само в активната лента.

Снимка: bTV

По-рано днес от КАТ съобщиха за новата полицейска операция. Проверките в дните до края на седмицата ще са най-вече в населените места и ще се следи за шофьори, които отнемат предимство на пешеходците и онези, които не се съобразяват със знаците. Сериозен контрол ще има и за пешеходци, пресичащи неправилно.

А резултатите от акцията на КАТ, която приключи преди дни, в дните от 11 до 14 юни показват: засечени 3000 нарушения по пътищата. 26-ма са нарушителите, шофирали или спирали в аварийната лента на автомагистралите. На всички са съставени актове. За тези три дни са заловени и повече от 50 шофьори, седнали зад волана след употребата на алкохол. А около 200 водачи са били без колан.