Автобус, превозващ работници, катастрофира и падна в малка пропаст недалеч от Скопие. Седем души са загинали на място, а по-късно още 6 - от травмите си,  около 30 са ранени, съобщи министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче, предаде Асошиейтед прес.

Автобусът, в който имало около 50 души, излязъл от магистралата, свързващата Скопие с Тетово, и паднал в дълбока 10 метра пропаст.

"За съжаление се случи голяма трагедия. Веднага отидох на мястото, както и всички линейки от Скопие, за да се даде първа помощ и пациентите да се транспортират. В болница "8 септември" в Скопие са приети 25 пациенти, а в скопски клиники още 5, сред които има бременна жена с телесни повреди, а един пациент е в критично състояние. Общият брой на загиналите лица е 13. Искрено съжалявам, реагирахме веднага, всички екипи бяха на мястото. Седем души са починали на място, а 5 в болниците", заяви Филипче.

Причината за злополуката, станала на 25 километра западно от Скопие, още не е ясна. Местни жители от близкото село Ласкарци и пожарникари се притекли на помощ на оцелелите, сред които е и шофьорът.

Повечето от работниците, пътували с автобуса, са от град Гостивар, намиращ се на около 80 километра от Скопие. Те се връщали от работа в Скопие.

До момента Министерството на външните работи няма информация за пострадали българи.