34-годишен американски гражданин е скочил от седмия етаж на жилищен блок, разположен в района на бул. "Русия" в Добрич, като при падането си се е приземил върху 73-годишен човек, движещ се пред сградата със съпругата си, съобщиха от районната прокуратура в града.

Инцидентът е станал около 18:00 часа на 12 юли. Американецът скочил от сградата, докато по улицата вървели възрастният мъж и неговата съпруга, станала свидетел на трагичната случка. 34-годишният се приземил върху другия мъж.

Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.

Според първоначално събраните данни младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Предстои да се изяснят детайлите около този факт. Назначени са също съдебномедицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и причините за смъртта на двамата мъже.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Добрич. На брифинг пред представителите на средствата за масово осведомяване прокурор Даниел Илиев - говорител на структурата, разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК - причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.

Според местния сайт Pronewsdobrich.bg американецът е страдал от шизофрения и биполярно разстройство. Бил в Добрич заедно с брат си, който е женен за българка. Пристигнали за погребението на майка й. Мъжът излязъл от банята, прекрачил леглото на майка си и казал на брат си "Ще се видим в ада". След това прескочил парапета на терасата и се хвърлил.