Държането на полицая в клипа, в който унижава и псува футболисти от младежкия футболен отбор на Етър при нощна проверка в квартирата им във Велико Търново предизвика силна обществена реакция.

85-годишната Величка Василева оправдава напълно поведението на униформените от клипа, като го обяснява с това, че им е омръзнало да се занимават с момчетата. Именно тя е подала сигнала в полицията за силен шум и музика, който предизвиква полицейската проверка в раните часове на 20 август. Момчетата са десетокласници от спортното училище във Велико Търново.

Възрастната жена живее на втория етаж под апартамента на младежите. Казва, че е търсила помощ от футболния клуб и от общината заради силния шум, който младежите вдигали всяка вечер.

"Хлопат, тропат, аз започвам да им чукам, вземам таблетка за сън, за да ме събудят значи това е много нещо. Знаят, че съм самичка тук и нарочно ме тормозят. Колко пъти съм ги предупреждавала, синът е идвал и той ги предупреждава, и те мълчат", сподели Величка пред bTV.

На 24 август е изпратила жалба до кмета и очаква решение, защото твърди, че е подложена на постоянен тормоз.

"От кмета искаме да види какъв е случаят и да се вземат мерки, да имаме тишина в този блок. Цялата треперя и ако не дойде сина ми, мога да скоча и през прозореца", заяви Величка.

Момчетата, над които полицаят излива гнева си, също са подали жалба срещу служителя на реда.

Въпреки че е гледал клипа в социалните мрежи, треньорът на младите футболисти Марин Стефанов не коментира поведението на полицаите.

"Не е моя работа, има си органи, които си отговарят за тях, както аз имам хора над мен. Без коментар", заяви той..

Според треньора момчетата ще бъдат наказани от клуба с обществено полезен труд и по-тежки тренировки. Все още не е ясно дали служителят на полицията ще бъде санкциониран за поведението си. От полицията съобщиха, че предстои проверка за действията на полицая.

Все още не е ясно дали служителят на полицията ще бъде санкциониран за поведението си. От полицията във Велико Търново коментираха, че са започнали вътрешна проверка за действията на служителя си и ще излязат с официална позиция. Полицаят работи от две години в структурата на МВР.