Възрастен мъж е загинал при катастрофа между лек автомобил и автобус на пътя между Сандански и Струмяни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигнал за инцидента е подаден около 10:30 часа днес. По първоначална информация лек автомобил с 82-годишен водач се е ударил в пътнически автобус.

Водачът на лекия автомобил е загинал на място, а от автобуса са пострадали шестима души, съобщават от ОДМВР - Благоевград.

Към момента няма данни за тежко ранени сред пострадалите от катастрофата между лек автомобил и пътнически автобус, станала днес между Сандански и Струмяни, каза за БТА директорът на Многопрофилната болница за активно лечение "Югозападна болница" в Сандански д-р Илия Тонев.

В момента пострадалите се настаняват и се обработват в съответните отделения в болницата в Сандански и във филиала в Петрич. Сред тях няма деца.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по път I -1 Сандански - Струмяни в района на Сандански е ограничено.

Оттам призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут Вълково - Микрево - Струмяни и обратно.

Трафикът се регулира от служители на "Пътна полиция".