Бебе на осем дни почина, докато бе транспортирано с линейка към болница в Пловдив, съобщи управителят на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков, цитиран от Радио Пловдив.

Новороденото е било докарано в тежко състояние в Спешния сектор на асеновградската болница. То е било със затруднено дишане, а лекарите са открили мляко в трахеята, което е било отстранено. Специалистите са стабилизирали бебето, доколкото това е било възможно.

След извършване на необходимите спешни процедури новороденото, придружено от лекарски екип с линейка е било транспортирано към Пловдив. По пътя обаче, то е починало, допълни д-р Червенков.

Бебето е родено в Акушеро-гинекологичното отделение на лечебното заведение, а родителите са от село Боянци. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой детето е изписано напълно здраво. Управителят на МБАЛ-Асеновград допълни, че е проверена цялата документация по случая и не е установен никакъв проблем.

Най-вероятно ще бъде извършена аутопсия, за да се установи конкретната причина за смъртта. До момента няма предявени обвинения от страна на родителите. 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също е разпоредил проверка за смъртта на бебето.