Най-малко шест души - петима непълнолетни и една жена, са загинали, а 120 са ранени при паническа блъсканица в нощен клуб в италианската провинция Анкона през изминалата нощ, предаде Асошиейтед прес, като цитира италиански медии. 12 от пострадалите са в тежко състояние.

Нещастието е станало около 1 ч. местно време в нощния клуб "Лантерна адзура" в градчето Кориналдо, където около 1000 души, повечето младежи, се събрали за концерт на рапъра Сфера Ебаста.

По данни на италианските пожарникари, съобщени в Туитър, причина за паниката може да е станало пръскането на дразнещо вещество.

Осем души вече бяха арестувани днес по подозрение, че са пръскали събралите се с лютив спрей, отбелязва АФП. Според следствието целта им е била да откраднат от събралите се ценни вещи. Възможно е те да са замесени и в други аналогични случаи при други събирания на открито.

Жертвите са три момичета, две момчета и пълнолетна жена, която решила да придружи дъщеря си на концерта на популярния сред младежите изпълнител, наречен "краля на рапа".

12 от пострадалите са в тежко състояние

Снимка: БТА

"Танцувахме преди началото на концерта, когато усетихме лютива миризма", разказва пред медиите ранен младеж на 16 години, намиращ се в болница в град Анкона.

"Побягнахме към един от аварийните изходи, но се оказа блокиран и охраната ни каза да се върнем". Според свидетелства на очевидци, публикувани в италианските медии, тълпата се насочила към ниска стена, през която паднали десетки младежи.

Оказалите се най-отдолу били смазани. Ранените, понесли травми и охлузвания, са били отведени първо в най-близката болница в град Сенигалия, а оттам най-тежките случаи били изпратени в болницата в град Анкона.

 

Поне един от аварийните изходи е бил заключен

Снимка: БТА

Над 120 души са ранени

Снимка: БТА