Шестгодишно дете пострада по време на разходка по Трънската екопътека. Инцидент е станал по-рано днес.

По време на разходка със семейството си, детето пропаднало в дупка в началото на екопътеката. Бащата на детето го извадил. След инцидента на място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ". Медицинският екип е установил само охлузни рани по тялото на детето, поясниха за Zapadno от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

През 2017 година при проверка експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Перник, заедно с тогавашния заместник-кмет на Община Трън, провериха Природна забележителност "Ждрелото на река Ерма", землището на село Ломница, община Трън обявена за защитена територия през 1961 година. Проверката тогава установи, че част от стъпалата на стръмната част на пътеката липсват, при стълбите водещи към моста липсва парапет, но мостчето над реката е във видимо добро състояние.

В края на месец юли тази година на заседание на Общински съвет-Трън кметът на Община Трън Цветислава Цветкова обяви, че предстои обявяване на обществена поръчка, свързана с ремонт на Трънската екопътека. Проверка в регистъра на Агенция по обществени поръчки и на сайта на Община Трън показва, че такава все още не е обявена.