Шест автомобила са спукали гуми, попадайки в една и съща дупка край Костинброд, в рамките само на 10-на минути.

"В петък вечер след работа пътувахме със семейството ми от София за Берковица по пътя, който минава през Петрохан. На 10-12 км след Костинброд попаднахме в тази дупка и явно се ударихме в ръба й. Видяхме, че сме спукали предната дясна гума. Колата пред нас също спука гума и видяхме, че пред неяи маше спряна полска каравана, също спукала гума. Отдясно имаше други две коли, които вече сменяха гуми, а малко след това същото стана с още един автомобил и така станахме шестима", разказа една от потърпевшите пред Нова телевизия.

Тя добави, че са се притеснили, защото джантата се изкривила, не могли да сменят гумата и трябвало да останат на шосето часове и да викат Пътна помощ.

Освен това се оказаол, че от КАТ са има съставили протокол за шофиране с несъобразена скорост и сега не могат да си получат обезщетение от застрахователите.

"Участъкът е в ремонт по протежение на 40 км. Пътят не е ремонтиран повече от 35 години и сега се прави това. На въпросния участък е извършено така нареченото технологично фрезоване или локален ремонт. Разглеждали сме много алтернативи за обходни маршрути, но просто тук няма как да се спрем движението, за нас също ще е по-удобно. Но шофьорите трябва да спазват скоростта, все пак това е работна площадка", обясни инж. Иван Василев от Агенция "Пътна инфраструктура".

"В момента можем да извършим частично изкърпване на тази дупка, защото предстои цялостен ремонт", коментира пък Пламен Симеонов, представител на фирмата, която извършва ремонт в този пътен участък.

Очаква се дупката да бъде запълнена в рамките на деня.