Петдесет и шест души пострадаха снощи при твърдо кацане на самолет "Боинг" с 344 пътници и десетчленен екипаж в град Барнаул, административен център на руския Алтайски край. Това съобщи за ТАСС регионалният клон на транспортното управление към федералния Следствен комитет, предаде агенцията.

В болница е настанена една жена от общо 56 пътници, потърсили медицинска помощ. Останалите са прегледани на летището и насочени за домашно лечение.

Боингът на компания "Азур еър", пътувал от виетнамския град Камран за Барнаул, аварира на летището при кацане поради запалване на една от опорите на колесника. Огънят бе загасен, а пътниците - евакуирани по надуваеми стълби, допълва ТАСС.

Пътници разказаха, че кацането не е било проблемно, но при слизането от самолета имало паника, което е довело до различни травми на пострадалите.

"Кацането не беше трудно, но когато се спускахме по надуваемите рампи, те се хвърлиха в паника и така получиха различни травми", разказа пътничката Евгения Антипова пред НТВ.

Друг пътник Антон Булатов също отбеляза, че в един момент хората изпаднали в паника. Според него обаче всичко минало добре.

Правоохранителните органи са започнали проверка по случая.