30-годишен мъж попадна в ареста на полицията в Горна Оряховица, след като ударил с юмрук лекар от Спешна помощ в града. Гневът на Невен бил предизвикан от факта, че малко по-рано същия ден тъстът му издъхнал пред очите на десетки хора на пазара в железничарския град, съобщава "Борба".

Драмата се разиграва в понеделник сутринта. Асан Мустафов от Родина отива на работа в един от военните заводи в Лясковец. По време на работа му прилошало и извикали линейка. В спешното 49-годишният работник бил прегледан от д-р Николов и освободен, понеже не успели на открият причина за припадъка. Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог, защото Асан получил силни болки в сърдечната област. Колата стигнала до кооперативния пазар, когато на мъжа съвсем му прилошало. Изкарали го от автомобила, но през това време той издъхнал и близките му се обадили на тел. 112.

Зетят, обаче, побеснял и се върнал в Спешна помощ. Намерил лекаря и го ударил в лицето. От центъра веднага извикали полиция и младият отмъстител бил окован в белезници. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство и му е съставен акт. Съдът в Горна Оряховица ще му отсъди глоба или престой зад решетките за определено време.

За смъртта на Асан е образувано следствено дело и тялото е било взето за аутопсия в търновската болница. Експертизата трябва да установи от какво е починал човекът. Според медиците от Спешна помощ в Г. Оряховица той бил получил емболия, която нямало как да открият по време на прегледа, заради който зетят е налетял на доктора.