Шестима възрастни и бебе са били ранени при тежка катастрофа в германския град Щаде в събота. Четирима от възрастните и бебето са български граждани, съобщи в. "Билд".

Сигналът за катастрофата, която е станала на една от главните улици в 45-хилядното градче, което се намира на 45 км от Хамбург, е подаден около 17.50 ч. 

Българите са пътували с лек автомобил "Фиат Брава" с холандска регистрация, управляван от 20-годишен младеж. На десен завой той загубил контрол върху колата и се ударил челно в идващ лек автомобил БМВ, в който освен шофьорът е имало един пътник. Водачът на БМВ-то и спътникът му са местни граждани.

На място веднага са били изпратени шест екипа на полицията, Спешна помощ и два хеликоптера. Четирима от пострадалите са откарани в лечебни заведения в Щаде, а останалите трима с хеликоптерите до клиника в Хамбург.

От германската полиция уточняват, че пътят е бил мокър, а българският шофьор е управлявал колата с несъобразена скорост.

От МВнР съобщиха, че двама български граждани - жена и 11-месечно бебе, са в болница. Състоянието им е стабилно. Другите трима българи, пострадали при инцидента, са били изписани след медицински преглед. 

Посолството в Берлин е в постоянен контакт с местните власти и в готовност за оказване на съдействие на сънародниците ни при необходимост, допълват от външното ни ведомство.