24-годишна шофьорка обърна лек автомобил по таван в двора на кметството в кърджалийското село Плазище. Тя и още двама младежи са настанени в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Сигналът за инцидента е подаден снощи около 21 часа.

Младата жена е шофирала лек автомобил "Опел", но загубила контрол над управлението заради несъобразена скорост. Опелът излетял от пътя и се обърнал по таван в двора на кметството. Жената, управлявала автомобила и двама нейни спътници, били транспортирани от екипи на Центъра за спешна помощ в Кърджали. След прегледи в Спешното приемно отделение водачката и 17-годишен пътник били настанени с травми за лечение. Най-тежко пострадал третият пътник, също 17-годишен, който е в реанимация.

На водачката е взета кръвна проба за анализ. Дежурна оперативна група от РУ-Джебел извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство, по което работа продължава разследващ полицай. Екип на пожарната служба в Джебел обезопасил автомобила.

Двама души са загинали и 36 са ранени при пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. В страната са станали 26 пътни произшествия с пострадали.

В София е имало три тежки пътни инцидента и 45 леки. Ранени са трима души.