26-годишна жена загина в тежка катастрофа край река Ропотамо до Приморско, а мъж на 25 години е тежко ранен, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. Инцидентът е станал около 13 часа, малко след моста над реката.

Лек автомобил "Рено Меган", управляван от 64-годишен мъж, предприел забранена маневра "завой наляво" и отнел предимството на мотоциклет "Априлия - СП-1000-Фалко", който се движил правомерно от Приморско към Бургас. При жестокия сблъсък на място е починала младата жена, която е пътувала с мотора. Тя е от Шумен. Водачът - мъж от Добрич, който има книжка от месец май миналата година, е сериозно пострадал и е откаран в болница.

Шофьорът на автомобила е с 37-годишен стаж зад волана.

Неволен свидетел на кървавото произшествие станала певицата Рут Колева, която също пътувала в посока Приморско. Нейната кола бил трета след катастрофиралия автомобил.

"Видях тежката катастрофа. Много тъжно ми стана! Една "Рено" сгази един мотор с двама души и момичето почина. Ужасно. Не ми се говори повече", каза тя пред "24 часа". 

Инцидентът е станал на метри от мястото, на което преди години фигуристът Максим Стависки блъсна с джипа си лека кола, при което загина млад мъж от Сливен, а 18-годишната тогава Емануела Горсова от Велико Търново изпадна в кома и досега не се е възстановила.