19-годишен водач, чиято книжка е била отнета, се е ударил в дърво и е загинал на място. От Окръжна прокуратура - Видин са образували досъдебно производство. Сигналът за инцидента е бил получен на телефон за спешни случаи 112 в 2.41 ч. на днес.

Към настоящия момент е известно, че лек автомобил "Форд", управляван от С.К., се движел с несъобразена скорост в посока от село Капитановци към село Неговановци, област Видин.

Водачът изгубил контрол над управлението, напуснал платното за движение и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара младежът загинал на място.

Установено е, че водачът е с отнето свидетелство за управление на МПС, както и с нарушения по Закона за движението по пътищата. С.К. пътувал сам. Моторното превозното средство е чужда собственост.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, а действията по разследването продължават.

Превенцията на престъпността, към която са насочени усилията на прокуратурата, включва всички качествени и количествени мерки, които целят да намалят или да допринесат за намаляване престъпността и на чувството за несигурност у гражданите.

В тази връзка Главният прокурор на Република България поиска промени в Наказателния кодекс, с които да бъдат отнемани автомобили на всички шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и налагане на сурови наказания за извършителите на тежки престъпления по пътя.