18 случай на посегателства върху контрольори са регистрирани от началото на годината, съобщиха от Центъра за градска мобилност пред Нова тв. Забелязва се увеличение на тревожната тенденция.

Както е известно, вчера мъж напръска с лютив спрей две контрольорки, след което избяга. На мястото на инцидента е извикан екип на Спешна помощ, който е промил очите на пострадалите.

"Мъж, с който чакахме автобус на градския транспорт, се приближи до нас с въпрос, а той се превърна в обиди и нападки. Тръгна да ми посяга, а аз звъннах на 112. След това той ни напръска с лютив спрей", разказа една от потърпевшите контрольорки.

"Нападна ни арогантно. Крещеше, че сме осъдени и незаконни. Удари ме, после извади спрей и ме напръска в очите. Опитахме се да се дръпнем, но той продължи да настъпва. Един мъж се опита да ни помогне, но когато видя спрея, се отдръпна", добави другата пострадала служителка пред Нова тв.

"От началото на годината случаите на посегателства над контрольори са 18, тенденцията е на увеличение на тези нападения", коментира Алексей Фикинчев, ръководител на "Контрол по редовността на пътниците" към Центъра за градска мобилност.