17-годишният Иван Семков - син на застреляния преди 6 години ботевградски бизнесмен Семко Семков, е единият от двамата младежи, които загинаха рано тази сутрин при челния сблъсък между джип и автобус с работници край ботевградското село Литаково, съобщи местният сайт Балканец.

Иван, който е ученик в ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" в Ботевград, и приятелят му Мирослав са пътували в джипа с румънска регистрация. И двамата са загинали на място. Полицията все още разследва кой от двамата младежи е бил зад волана, тъй като съграждани на Иван от Ботевград споделят, че момчето редовно е шофирало, макар да няма свидетелство за правоуправление.

Трима от пострадалите бяха приети в спешното отделение на столичната болница "Св. Анна" - две жени на 54 г. и мъж на 64, който е и шофьор на катастрофиралия автобус. Въпреки усилията на лекарите обаче около обяд едната от ранените издъхна.

Бащата на 17-годишния Иван - Семко Семков, бе застрелян пред дома си с 5 куршума на 20 август 2014 г. Тялото на бизнесмена бе открито от пазач на съседен строеж. Семков управляваше над 15 компании, имаше участие в три сдружения, бе и в управата на футболен клуб "Балкан Ботевград", държаше на концесия и ловното стопанство и гората в Литаково. 

По време на разстрела съпругата му Валя и двете им деца - Памела и Иван, не бяха в семейната къща.