17-годишно момче е загинало, а негов връстник е тежко ранен при катастрофа в района на гарата в Панагюрище, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Пазарджик.

Сигнал за инцидента е подаден тази сутрин около 5 часа в дежурната на РУ - Панагюрище. Незабавно към мястото са насочени екипи на "Пътна полиция", аварийно-спасителен автомобил на пожарната и линейка на "Спешна помощ".

Пристигайки полицаите установили, че е катастрофирал лек автомобил "Ауди". По първоначалните данни водачът е бил 17-годишен младеж от Панагюрище, който движейки се с несъобразена скорост е загубил управлението над колата. Тя е напуснала пътното платно и се преобърнала встрани от пътя по таван. В резултат на това е починал возещият се до водача негов 17-годишен съгражданин.

Шофьорът на автомобила, който е 17-годишен, е неправоспособен. Той е транспортиран от екип на "Спешна помощ" в МБАЛ "Унихоспитал" - Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в средногорския град.

Установено е, че колата е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище. Изясняват се причините довели до тежката катастрофа. Тялото на починалото момче е транспортирано за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ - Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство.