Разрушаването на хотел “Кини”, който се намира в курортен комплекс "Чайка", започнало тези дни, пише вестник "Позвънете новини".
От РДНСК - Варна дори изразиха учудване, че собственикът сам решил да събори постройката. Обикновено се обжалва и процедурите по събарянето на незаконните строежи се проточва доста, коментира шефката на дирекцията Ангелина Петрова. Справка в интернет сочи, че незаконният туристически обект има дори 3 звезди, а в рекламата му пише, че е напълно обновен през 2002 г.
РДНСК - Варна бутна вчера и стена, вдигната на пясъка на Централния плаж в противоречие на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Нейният собственик не е установен, за това за събарянето й Строителният контрол плати 936 лева. Представител на концесионера “Лазурен бряг - 91” заяви, че стената е била построена още преди да поемат обекта за стопанисване.
Оттук нататък ще сезираме общината, която да задължи концесионера да изчисти отпадъците образувани, както от събарянето на сградата, така и от досегашната дейност на заведението намирало се там, заяви областният управител Данчо Симеонов.
Тоалетни, изградени в разрез с нормативите, пък ще бъдат премахнати днес на плажа в “Аспарухово”.