Това съобщи председателят на Българското круиз общество Илиян Иванов, позовавайки се на последната информация от основните круиз линии.

Иванов информира, че от компанията MSC са обявили, че са предложили на своите пасажери или да анулират бреговите си екскурзии при пълно възстановяване на платените суми, или да променят плановете си за туровете, съобщи БТА.

След терористичната атака на 14 юли са анулирани посещенията и на други два кораба в Ница: Navigator of the Seas и Celebrity Constellation. И двата кораба ще заместят визитите си с ден по вода.

Решението е взето след консултации с отдела по сигурността в централата в Маями, САЩ, каза Иванов. От компанията NCL са обявили, че са анулирали всички брегови екскурзии до Ница и са въвели увеличени мерки за сигурност на всичките си кораби приставащи в портове във Франция.

Българското круиз общество е неправителствена организация, подпомагаща информираността на българските пасажери, туроператори и туристически агенции, за достиженията и текущото състояние на световната круиз индустрия.

Към асоциацията сътрудничат обучени и акредитирани круиз експерти от Асоциацията на круиз линиите във Великобритания, чиято цел е да следят тенденциите и да дават препоръки на клиентите от България при избора на най-подходящото пътешествие като продукт, време на пътуване, дестинация и пазарни условия.