Тежкотоварен автомобил се е завъртял на АМ "Тракия" и е катастрофирал. Инцидентът е станал при 160-ия км в посока София. Тирът е излязъл от пътя и е излетял в съседно поле. Причината за инцидента е, че шофьорът на тира е заспал зад волана.  На място има поне два полицейски екипа.

Движението от км 164 до км 160 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява временно само в активната лента поради катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Пътуващи съобщиха за "24 часа", че преди тази катастрофа има други две верижни в същата посока. Сблъсъците са през няколко километра един от друг. В първата верижна участват поне три автомобила, както и във втората.

Огромно задръстване се е образувало в района, като колите се движат съвсем бавно. Опашката е поне 5 километра. Към момента няма данни за пострадали, на мястото няма и медицински екипи.

По-рано движението на 20 км на автомагистрала "Тракия" - при виадукта край Вакарел в посока Пловдив, също беше  затруднено заради катастрофа между две коли. Трафикът, който се регулираше от Пътна полиция, вечее възстановен, съобщиха от АПИ.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от агенцията.