Във връзка с информации, получени от посолствата на България в Холандия, Испания, Португалия и Германия относно предстоящи стачни действия на пилотите на авиокомпания Ryanair, от министерството на външните работи предупреждават българските граждани, пътуващи от и до посочените страни в петък, 28 септември т.г., че е възможно да има отменени полети.

В съобщение от пресцентъра на МВнР се препоръчва на българските граждани, които имат планирани полети с авиокомпанията на тази дата, да се осведомяват своевременно за всички възможни промени и да следят актуалните разписания на полетите. В случай на нужда гражданите могат да се свържат с превозвача за получаване на необходимото съдействие.

Преди два дни ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) обяви, че ще отмени 190 полета заради стачките на кабинния персонал, планирани за петък в редица европейски страни, предаде Франс прес.

"Райънеър се извинява на 30 000 свои клиенти (от 450 000), които ще бъдат засегнати от тези неоправдани нарушения в петък, 28 септември", посочва компанията в изявление.

Очаква се към стачката да се присъединят служители на авиопревозвача в Испания, Белгия, Холандия, Португалия, Италия и Германия