Твърденията на Ваньо Танов, че за първи път ще се влиза в „Лукойл" не са верни, но е вярно, че той послъгва, коментира депутатът от левицата. За мен е безотговорно да се твърди, че "Лукойл" е основен източник на контрабанда, категоричен бе той. Той припомни, че през 2007 година "Лукойл" са направили голямо дарение на ГДБОП точно заради работата на спецслужбата по отношение на борбата с контрабандата на петрол.

Според Румен Петков не по-малко от 800 млн. лв. е щетата за държавата от контрабандата на цигари. Той заяви, че без участието на Агенция "Митници" и МВР това няма как да стане.

Петролната рафинерия "Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценза, който й позволява да работи като данъчен склад, съобщи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов преди няколко дни. Той заяви това пред БНР, след като стана ясно, че в нефтокомбината не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Преди дни Танов обяви, че митниците започват тотален контрол на изходите на всички акцизни складове за горива. "Ако това е възможно - с някакви количества да бъде излъгана държавата, това може да се случи само в "Лукойл Нефтохим", тъй като те не отговарят на тези изисквания", категоричен бе тогава Танов. От компанията обаче заявиха, че на територията на рафинерията трябва да се монтират много уреди и инвестиционната им програма за годината предвижда проблемът да бъде решен. Декларираха още, че мобилните митнически групи са добре дошли в нефтокомбината, за да измерват всички количества горива както на входа, така и на изхода.