Израел предлага работа за кофражисти, специалисти по керамични облицовки и мазилки, съобщават от агенцията. Максималният срок за работа на наетите е три години и половина, считано от датата на първото им влизане в Израел. Работа ще могат да започнат не по-късно от 1 април т.г.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен.
Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 40 години, да не са работили в Израел и да не са осъждани.

Минималната месечна заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително по завишена тарифа.

Като допълнение към тази заплата работодателят ще прави месечен депозит в размер на 180 USD (700 NIS -1 щатски долар = 3.8 шекела) по сметка на работника, която се държи от ПИБА (израелската служба по заетостта). Набраната сума, намалена с банковата такса и данъка, ще се изплаща/превежда на работника при напускането на Израел след приключване на трудовия договор. Веднъж годишно на работниците ще се изплаща и премия.

Крайният срок за подаване на документите е 20 февруари.
Повече информация относно условията за живот и работа в Израел може да бъдат намерени на http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=21&WA=News/ViewNews.asp&ID=1361.

Строителството в Израел
Израел започна строителството на нови 1850 жилища на окупирания Западен бряг, съобщи преди седмица ДПА, като се позовава на неправителствена организация, наблюдаваща израелската заселническа дейност.
Според организацията "Мир сега" тази година в района ще бъдат построени с 19% повече жилища за заселници в сравнение с миналата година. Увеличението се дължи на частичния 10-месечен мораториум върху новото строителство на Западния бряг, което дясното правителство на премиера Бенямин Нетаняху наложи през 2010 г., за да насърчи мирните преговори с палестинците.

"Мир сега" заяви, че министерството на строителството и жилищната политика миналата година е обявило оферти за изграждане на нови 1577 апартамента на Западния бряг, чието строителство още не е започнало. В тези цифри не влиза Източен Ерусалим, където миналата година бяха построени най-много жилища за десетилетие, уточнява организацията. Близо 6350 апартамента, планирани за строителство в еврейски райони на Източен Ерусалим, са преминали през различни етапи на одобрение.