За последните 15 години държавата абдикира от управлението на държавния икономически сектор. В момента няма данни какво е процентното съотношение на присъствие на държавата в икономиката - като брой заети на работни места, процент от БВП и част от печалбата. Нужно е повече държава в държавните фирми. Това каза депутатът Петър Кънев от БСП пред Би Ти Ви.

Според него, "Визия за България" на БСП не е предвидена за реализация за 4 или 5 години, защото така повече не може да продължаваме.

"Ръстът на БВП в момента се дължи на гастарбайтерите - хората, които изгонихме от България. На година те пращат 5 милиарда лева - изчистени данъчно пари за консумация", категоричен бе Петър Кънев.

Той коментира и ситуацията в Странджа. "За мен проблемът там през последните седмици с чумата не е нито икономически, нито финансов още по-малко ветеринарен. За мен този проблем е политически, дори геополитически", заяви народният представител. По думите му Странджа е изоставена, като през последните 20 години там няма никаква държавна политика за развитие и има един единствен поминък - животновъдството. Според него е нужна специална държавна програма за региона, който е на границата с Турция.