Ветровете през нощта бяха ураганни и снегопочистващите фирми не са спирали да чистят. Извели сме над 20 шофьори, включително и шофьорите, които извозват ваксините Варна-Добрич. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за актуалната пътна обстановка.

Пътната ситуация в момента е най-усложнена в Добрич. Там ситуация през цялата нощ е била много сложна, защото е имало огромни снегонавявания, с преспи до над метър и половина, което е усложнило работата на снегопочистващите фирми.

В момента са отворени направленията Добрич - Балчик, и Добрич - Силистра, като по последното направление все още има затруднения и продължава почистването на пътя. От АПИ препоръчаха използването на обходния маршрут - Добрич - Тервел -Силистра.

Терзийски заяви, че след успокояване на обстановката ще се анализира работата на снегопочистващите фирми не само в Добрич, а и в страната и ако има нарушения в дейността им, фирмите ще бъдат глобени.

Шефът на АПИ увери още, че в агенцията не е постъпвал сигнал за бедстваща бременна жена в осмия месец, която в телевизионен ефир разказа, че в сряда е била блокирана от снежни преспи в колата си на пътя Варна - Добрич и е бедствала часове.

Усложнена е и обстановката в област Варна, все още са затворени пътищата Аксаково-Кичево и Суворово-Ветрен. Терзийски посочи, че очакват да се отвори пътят за Аврен.

Затворени са само Дюлинския и Троянския проход, съобщиха още от АПИ.

От думите на Терзийски стана ясно още, че от АПИ няма какво да направят по отношение на АМ "Тракия" при Карнобат, където всяка зима пътят става неизползваем за часове наред заради образуването на снежни фунии, освен да го затварят за почистван