Моловете у нас отвориха врати, след като над два месеца бяха затворени заради извънредното положение у нас, породено от разпространението на коронавируса. Макар и малко, клиентите не липсват.

Остава в сила забраната на територията на големите търговски комплекси да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Всички снимки вижте тук >>

Според новите изисквания клиентите на моловете ще трябва да влизат и излизат от различни места. Ще се регулира броят на посетителите, за да не се получава струпване. Всеки магазин ще следи за дистанция между клиентите. Препоръчва се да не се опипва стоката.

"Предимно се дезинфекцират ръкохватки на ескалатора, асансьори, копчетата отвън и отвътре на асансьорите, пейките и всякакъв вид повърхности, които подлежат на често пипане от посетителите ни. В асансьорите ще имаме максимум капацитет от 4 човека, или едно семейство. При ескалаторите имаме капацитет до 7 човека едновременно един зад друг. Нашата климатична система, която е централизирана, е така програмирана, че да може да вкарва само и единствено външен въздух", коментира пред БНТ Силвия Чапарова, маркетинг мениджър в търговски център.

Снимка: БТА

А на въпроса "Как се чувстват клиентите и има ли страх у тях?", един от посетителите отговаря:

"Аз съм на възраст, така че се притеснявам от това, което се случва, изолирахме се, ще трябва да свикнем с това обаче. Разбира се трябва да се спазват мерките, защото все още опасността не е отминала. Това така, както вече стана популярно, е новата нормалност. Трябва да я приемем, да се съобразим и да сме съзнателни, за да може всички дейности да вървят все пак".

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА