"Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ Кирил Домусчиев изпрати благодарствено писмо до Парламентарната група "Движение за права и свободи", в което изразява благодарността на ръководството и членовете на работодателската организация към парламентарната група на ДПС и на Йордан Цонев, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, за прецизирането на мярката "60/40" в съответствие с искането на КРИБ. Писмото е публикувано на интернет страницата на КРИБ.

"Доволни сме от това прецизиране, тъй като по този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват. Помним, че преди време, когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския данък от 10 процента, ДПС също ни подкрепиха. Благодарим и за това - сега виждаме положителните резултати за българския бизнес", пише в писмото си председателят на КРИБ и изразява убеденост, че ползотворното сътрудничество между ПГ "Движение за права и свободи" и КРИБ ще продължи в името на спасението на българската икономика.

Вчера пред журналисти председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова съобщи, че бюджетната комисия в Народното събрание е приела предложение на Йордан Цонев, подкрепено от всички, което предвижда промяна на мярката "60/40". Сега държавата, освен 60 процента, ще заплати и осигуровките, които се дължат от страна на работодателя. Това означава, че схемата няма да бъде 70 на 30, а ще бъде наистина 60 на 40, заяви още Менда Стоянова.