Представянето стана на пресконференция в централата на Apple в Купертино, близо до Сан Франциско, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

iPhone 5C - поглед към развиващите се пазари

"Бюджетният" модел използва технологията на iPhone 5 и ще се предлага в различни цветове - синьо, розово, бяло, жълто и зелено.

Той ще се продава в САЩ за 99 долара с памет от 16 гигабайта с абонаментен план и за 199 долара с памет от 32 гигабайта, ако е вързан с абонаментен план, посочва Франс прес.

Без договор цената на "5C" ще бъде 549 долара в САЩ, но отключен 5С в Китай ще се предлага за 4488 юана ($730), което е повече от очакваното и може да разочарова тези, които са се надявали на по-агресивна атака на най-големият мобилен пазар в света, отбелязва Ройтерс.

Експресно проучване сочи, че близо 90% от китайците намират iPhone 5C за прекалено скъп.

Флагманът - iPhone 5S


Новост в iPhone 5S е добавянето на скенер за пръстови отпечатъци в основния бутон. Функцията се нарича Touch ID и се използва за идентифициране на собственика на телефона, предаде Mobile Bulgaria.

iPhone 5S залага на нов процесор A7 - 64-битов чип - и е първият смартфон с такъв. Apple твърди, че A7 е два пъти по-бърз от предишното поколение A6, предаде Асошиейтед прес.

Смартфонът има и нова, по-чувствителна камера, която е с 15% по-голяма активна зона на сензора. Резолюцията й е 8 мегапиксела.
Батерията е подобрена и осигурява до 10 часа разговори или 40 часа слушане на музика.

Наследникът на iPhone 5 вече ще се предлага и в трети цвят - златисто, освен черно и сребристо.

Цената на модела (с абонаментен план) ще бъде 199 долара за памет 16 гигабайта, 299 долара за 32 гигабайта и 399 долара за памет 64 гигабайта, посочва АП.

И двата модела ще започнат да се продават на 20 септември в САЩ, Австралия, Китай, Канада, Франция, Германия, Япония, Сингапур и Великобритания.

Подробно за новите модели >>