Има много хора, които се опитват да ме представят като олигарх, но КРИБ наистина е най-представителната организация. В България всеки обича да говори и всеки казва дайте да дадем, но никой не предлага конкретни решения, които да обсъдим с бизнеса и хората. Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

По думите му, той не е представител само на едрия капитал, а в КРИБ членуват над 12 хиляди фирми, така че се покриват всички сектори.

"Ако някой вижда в мое лице проблем, проблемът си е лично негов. Има много хора, които по една или друга причина не харесват Домусчиев и като цяло успелите и богатите. Аз си подкрепям моята позиция", каза още бизнесменът.

Попитан какво мисли за упреците на президента Румен Радев, който твърди, че парламентът приема закони, от които той би имал интерес, Кирил Домусчиев отговори: "Не съм гледал интервюто на Румен Радев. Някои пъти предложенията звучат разумни, но само от страна на президента, но в крайна сметка всичко опира до това, когато дойдеш на власт да имаш смелостта да направиш реформите. На политическите приказки, всички сме свикнали.

Аз нямам акт, който да трябва да ми се опростява. Всичко, което ми е излязло, съм си го платил. Това са едни приказки, които се тиражират като случая с 50-те милиона. Аз нямам акт, който да определя санкция, която моите фирми да трябва да платят. Данъчните служби могат да го потвърдят."

Домусчиев определи бюджета за 2019 г. като добър, заради малкия външен дълг.

"Новият бюджет е добър и има доста разходи за хората. Специално за минималната работна заплата, в нашата организация, не е проблем, защото на такива ниски заплати, няма назначени хора. Навсякъде в цивилизованите държави, минималният осигурителен праг се определя с формули. Богатите няма да платят повече, ще платят, тези специалисти, които ние търсим. Не се спазват предизборни обещания. Ние трябва да имаме предвидима обстановка и се питаме дали е добре да се инвестира в България, каза още председателят на КРИБ.

Домусчиев допълни, че индустрията създава работните места, осигурява и данъците, които се плащат, като по този начин осигурява и не малка част от процента на бюджета.

"Колкото по-бързо се ориентират към това, което казва бизнесът, толкова по-добре би било. Когато индустрията се опитват да я превърнат в нещо мръсно като дума. Това нещо няма да ни доведе до добро, категоричен беше той.