Огромна опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала на "Дунав мост 2" при Видин, посока Румъния. Колоната от камиони е близо 7 километра.

Причината за бавното преминаване е, че всички превозни средства над 3,5 тона преминават през кантарите на румънската граница. Те са само два, а тази нощ поради технически причини единият не е работил.

Около 7 часа са необходимо на шофьорите да преминат "Дунав мост 2". Те се оплакват, че чакат на 40-градусова жена без вода и тоалетна, предаде Нова телевизия.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Сутринта от МВР съобщиха, че временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили преминават българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.