Корпусът работи по проекта след прекратяването на договора с фирма “Доломит-М“ като подизпълнител на “Билфингер бергер“. Съобщението е по повод протеста преди два дни на строители за неразплатени 3 милиона и 800 хиляди лева по строителството на американския тренировъчен лагер, посочва БНР.

Представители на 21 строителни фирми от Югоизточна България с машини и строителна техника протестираха вчера на пътен възел "Петолъчката".
Всички са работили като подизпълнители на строителни дейности на полигон "Ново село" до 5 януари т.г., но не са си получили парите от възложителя - германската фирма "Билфингер Бергер".

По повод твърденията за неизплатени суми, проучване на корпуса разкрило банкови извлечения, според които към ноември 2009 г. “Билфингер бергер“ е изплатил въпросните пари на “Доломит-М“. От американския инженерен корпус призовават всички граждани, които смятат, че не им е било платено за положен труд, да сезират съответните български власти за разследване по българското законодателство.